Clondalkin Flexible Packaging – Vaassen
Home 9 Project 9 Clondalkin Flexible Packaging – Vaassen

De opdracht

Clondalkin Vaassen Flexible Packaging te Vaassen heeft een nieuwe hal gerealiseerd voor het bewerken van aluminiumfolie. Voor deze “snijhal” is PS Koeltechniek gevraagd om een installatie te ontwerpen die voldoet aan de volgende eisen:

Inhoud van de hal : 10.000 m3
Interne warmtelast : Maximaal 100 kW
Lekverliezen : 2 m²
Temperatuur winter : +18 ºC bij een buitentemperatuur van -10 ºC
Temperatuur zomer : 4K verschil bij buitentemperatuur van >+28 ºC
Rc waarde dakisolatie : 1 à 1,5
Vereiste overdruk : 5 Pa

PS Koeltechniek heeft een blowertest uitgevoerd om te bepalen van de maximale benodigde luchthoeveelheid moet zijn om de overdruk te handhaven.

Onze oplossing

Aan de hand van de blowertest hebben PS Koeltechniek en Clondalkin bepaald dat de maximale luchthoeveelheid van de luchtbehandelingskast 8.000 m3/h moet kunnen leveren. Om deze 8.000 m3 buitenlucht te kunnen koelen of verwarmen is gekozen voor een lucht/water warmtepomp met een koelcapaciteit van 120 kW en een verwarmingscapaciteit van 90 kW. Zowel de koeling als de verwarming wordt gerealiseerd door een change-over batterij in de luchtbehandelingskast.

Voor het koelen of verwarmen van de snijhal en de naastliggende stanshal is gekozen voor een lucht/lucht warmtepomp met een koelcapaciteit van 140 kW (bij +28 ºC) en een verwarmingscapaciteit van 100 kW (bij -10 ºC). Op deze warmtepomp zijn 10 binnenunitsaangesloten, waarvan 8 voor de snijhal. Deze 8 units zijn voor zien van een nozzleplenum om voldoende luchtworp te creëren.

 

Jeroen Keurhorst

Een optimaal klimaat voor een optimaal rendement!

Wil je meer weten over onze oplossingen?