Remeker Kaas
Home 9 Project 9 Remeker Kaas

De opdracht

Remeker is een kaasboerderij die op een nostalgische locatie kaas maakt. Zij wilden over gaan van een gecoate korst naar een natuurkost. Dat betekent dat er een nieuw rijpingsruimte ontwikkelt moest worden; een ruimte met natuurlijke materialen en een efficiënte milieuvriendelijke klimaatopstelling.

De eisen die Remeker aan haar rijpingsruimte stelt is een relatieve vochtigheid van 90% bij een ruimtetemperatuur van 16 °C. Daarbij moet er sprake zijn van een lage luchtbeweging.

Onze oplossing

Wij hebben veel ervaring met het inrichten van een dergelijke ruimte. Daarbij wilden we zeer creatief met Remeker meedenken zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de installatie. Zo hadden wij het volste vertrouwen op een goede afloop van dit innoverende project.

Het idee was nog niet eerder toegepast, bovendien moest alles in een oud pand uitgevoerd worden. Regelmatig hebben we overleg gevoerd met alle partijen om problemen voor te zijn of om een nieuwe oplossing te verzinnen. De installatie is naar volle tevredenheid van Remeker opgeleverd.

Jan Dirk van de Voort

Het gewenste resultaat is bereikt met een installatie die probleemloos draait. En uiteraard op natuurlijke wijze!

Wil je meer weten over onze oplossingen?